WIE WE ZIJN

cropped-kk_banner_logo.png

Kunstkluts biedt creatieve doe-projecten waarin kinderen tussen de 6 en 12 jaar met professionele kunstenaars op avontuur gaan. Voorop staat het plezier in het ‘zelf doen en samen doen’ te ervaren, de kracht van eigenheid, eigenzinnigheid en je eigen verhaal vertellen.

Voor kinderen is het heerlijk om aan een gezamenlijk project te werken. Kom je alle dagen meehelpen of één dag. Kom je met vriendjes of alleen. Maakt niet uit, alles kan. Hoe leuk en belangrijk het is om zelf aan de slag te gaan? Kinderen leren samenwerken maken vrienden en leren vertrouwen op hun eigen mogelijkheden. We maken van elke Kunstklutsdag een feestje.

Kunstkluts bestaat uit een kernteam van 5 personen met verschillende ervaring en achtergrond. Wij zetten per project een creatieve lijn uit, maken een plan op maat en zoeken er de juiste kunstenaars bij. Deze kunstenaars worden gevraagd omdat ze specialist zijn op dit gebied of een bijzondere benadering van het onderwerp hebben. Studio Kunstkluts kan hierbij putten uit een groot netwerk aan kunstenaars uit verschillende disciplines. Nieuwe vakdocenten vinden we door vacatures uit te schrijven en te verspreiden onder de Utrechtse kunstenaars.

Kunstkluts bouwt voort op de expertise en de lange geschiedenis van het succesvolle kinderkunstprogramma KidsArtPark. KidsArtPark begon in 2001 op Fort Blauwkapel en op het plein bij de voormalige Rechtbank aan het Hamburgerplein als een zomerprogramma in de openlucht. Door jarenlange ervaring en steeds bijschaven en bijstellen is het concept ontstaan zoals het er nu ligt. Een solide basisconcept dat gemakkelijk aangepast kan worden aan wisselende omstandigheden, leeftijd en niveau.

‘KunstKluts docenten geven kinderen de ruimte om hun eigen creatieve weg te bewandelen. Ze geven geen les, ze denken mee.’


 

Advertentie