WAT WE DOEN

cropped-kk_banner_logo.pngKunstkluts is specialist in creatieve kinderkunstprojecten in de stad Utrecht.

Een Kunstkluts vakantieproject is  een uitgesproken DOE project. Wij werken op groot formaat; levensecht en levensgroot! De kinderen fantaseren, ontwerpen, maken keuzes, werken samen, sjouwen, bouwen en kliederen. Het is een proces van vallen, opstaan, oplossingen bedenken en ontdekkingen doen.

Dit project biedt de kinderen vooral veel ruimte en vrijheid. We starten met wat de kinderen zelf bedenken, met zo min mogelijk beperkingen. De beperkingen dienen zichzelf aan door techniekbeheersing, materiaaleigenschappen of omdat de voorraad op is.

BIJ ONS ZIJN DE KINDEREN DE BAAS!

Wij zorgen dat er een ruime hoeveelheid aantrekkelijke (bouw) materialen van allerlei aard aanwezig is, voldoende goed gereedschap om mee te werken en een flinke dosis creatieve ondersteuning.

Het creatieve maakproces wordt begeleidt door professionele kunstenaars, ondersteund door assistenten, vrijwilligers en een technische staf met een goed uitgeruste gereedschapskist.

‘Wat wij belangrijk vinden is om kinderen een bijzondere ervaring mee te geven. Een ervaring die je hele leven meeneemt en die je vertrouwen heeft gegeven in je eigen kunnen en mogelijkheden, zodat je eerder zelf op onderzoek uitgaat om uit te proberen of wat je bedacht hebt mogelijk is.’

Kunstkluts zet zich in voor het vergroten van de creatieve vermogens van kinderen.

De maatschappij van nu en van de toekomst heeft behoefte aan kinderen die creatief kunnen omgaan met vragen en het bedenken van antwoorden. Creativiteit kun je zelf ontwikkelen en ontplooien.

We horen het vaak: in het onderwijs van de 21ste eeuw moet creativiteit een belangrijke plaats krijgen maar de praktijk blijkt weerbarstig. Daarom is er ruimte nodig voor les in beeldende kunst en buitenschoolse creatieve doe projecten. Creatief denken kan kinderen helpen om hun persoonlijke leven te verrijken, problemen op te lossen, nieuwe dingen te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. En mooi meegenomen: creatief denken kan bijzonder bevrijdend, leuk en verrassend zijn.

Iedereen heeft creatief vermogen in zich dat aangewakkerd kan worden door:

  • kinderen de kans te geven om creatieve ideeën te exploreren
  • te leren om dingen van een andere kant te bekijken
  • de verbeelding de vrije loop te laten
  • andere zintuigen of oplossingsmethodes te gebruiken dan de gebruikelijke

 

EN CREATIVITEIT IS BELANGRIJK WANT:

Cito!


 

Advertentie